Over mij
Laat ik mij eens even voorstellen.
Mijn naam is Anouk Elzerman en in augustus 2019 kreeg ik te kampen met burn-out klachten. Iets waarvan ik dacht dat dit mij nooit zou overkomen.
Ik ben altijd een druk baasje geweest. Ik heb jarenlang topsport bedreven, wedstrijdzwemmen, wat inhield dat ik hier zo'n 25 uur per werk mee bezig was. Ik heb in deze jaren mijn bachelor en master Klinische Psychologie behaald en vervolgens een Engelse opleiding in Criminal Psychology gedaan. Ik moest altijd iets naast mijn 'baan' als topsporter hebben, dan presteerde ik het beste.
'Ik was gewend om druk te zijn, maar dit was anders'
Ik was het dus gewend om druk te zijn, maar de situatie in augustus 2019 was anders. Ik werkte als psychologe in de forensische specialistische GGZ waarbij ik de plegers van huiselijk geweld behandelde. Ik werkte fulltime, 8 tot 4/5 en probeerde daar een druk leven omheen te bouwen. Ik werkte als vrijwilliger voor stichting Wereldpsychologen, wilde nog regelmatig zwemmen én training geven en natuurlijk afspreken met vrienden. Dit ging lang goed, maar uiteindelijk hield dit op.
Na een periode van rust besloot ik dat het anders moest. Ik kwam erachter dat ik te weinig voldoening uit mijn baan haalde, waardoor ik dit na werktijd voor mijzelf moest compenseren om er nog een 'goede' dag van te maken. Mijn vriend zat toentertijd al in het buitenland (India) en ik besloot ook te vertrekken. In India hebben we een start gemaakt aan een 'plastic awareness community center'. Een plek waar we mensen samen willen laten komen, onder het genot van een hapje en een drankje, en bewustzijn willen creëren over het vele plastic gebruik.
'In India kwam ik tot rust'
In India merkte ik dat ik tot rust kwam. Niet zo zeer omdat mijn dagen minder druk waren, maar wel omdat ik deed wat ik leuk vond en zelf voor het grootste gedeelte de regie in handen had. Ik miste alleen één ding: Het helpen en begeleiden van mensen.
Nu ik voor een paar maanden terug ben in Nederland door Corona, ben ik gaan denken hoe ik dit zou kunnen gaan aanpakken. Ik was al bekend met het (deels) online behandelen vanuit eerdere werkervaringen en weet dat dit in veel gevallen net zo effectief kan werken. Je thuis is in de meeste gevallen een vertrouwde plek en daarbij zorgt behandelen op een eigen gewenst tijdstip voor minder problemen in de planning. Dus waarom niet zelf online therapie en coaching oprichten? Well, here it is!