Online oudergesprekken

Ouder zijn van een kind dat op hoog niveau sport. Dat is zeker geen makkelijke opgave.
Je kind steekt veel energie in zijn/haar sport en heeft er veel voor over. Als ouder wil je jouw kind op de best mogelijke manier steunen, meer kan je immers niet doen. Maar wat is dat eigenlijk, jouw kind op de best mogelijke manier steunen?

Tekening van juichende supporters langs de lijn

Als ouder steek je ook veel energie en tijd in de sport van je kind. Dagelijks naar de training rijden, uren op de tribune zitten bij een wedstrijd, een doodmoe en daardoor snel geïrriteerd kind thuis hebben en lastige gesprekken met coaches of school.

Er komt nogal wat kijken bij het leven met een kind dat uitblinkt in zijn sport. En het is zeker niet alleen maar leuk. Gevoelens van trots wisselen zich af met boosheid, jaloezie en afgunst. Hoe ga je hier als ouder mee om? Moet je juist wél of juist niet een tegenprestatie zetten op een goede prestatie ('voor elk persoonlijk record dat je rent, krijg je 1 euro'). Wanneer gaat steunen en aanmoedigen over in pushen? Waar ligt de grens tussen je kind, kind laten zijn en alles over hebben voor de sport?


Dit zijn allemaal gedachten en vragen die boven kunnen komen wanneer je ouder bent van een kind die op hoog niveau zijn sport beoefend. En dit is heel normaal.


Het kan echter wel helpen om er over in gesprek te gaan. Even sparren, even spuien of even evalueren wat er goed ging en wat nog beter kan. Zijn er knelpunten die steeds terugkomen? Dan kunnen we onderzoeken wat er speelt en hoe we dit kunnen verbeteren.

Door er niet zelf mee te blijven struggelen en het te delen, komt er ruimte en lucht. Op deze manier voel je je niet alleen zelf beter, maar kan je ook een leukere en meer steunende ouder zijn voor je kind.


Is bovenstaande herkenbaar? Plan dan nu een vrijblijvend kennismakingsgesprek in en ervaar hoe ik jou (en indirect je kind) kan helpen!